Rezervari Romania :: Pensiunea Steaua Nordului - Busteni, Prahova
Pensiunea Steaua Nordului - Busteni, Prahova
3 margarete
Pensiunea Steaua Nordului
Nr. camere: 14
Receptie
Mobil: 0722250519
Adresa:
Busteni, str. Mihai Eminescu, nr. 18
Busteni, Prahova
Descriere

Rezervari Romania va recomanda Pensiunea Steaua Nordului din Busteni!

Despre Noi
Pensiunea Steaua Nordului a fost inaugurata in ianuarie 2012.
Este situata la poalele Muntilor Bucegi, in Busteni si beneficiaza de o panorama deosebita asupra Masivului Caraiman.

Acces
Accesul se face chiar din centrul orasului Busteni, de pe o strada adiacenta din DN1. Pensiunea ofera o priveliste minunata asupra Partiei Kalindaru
si are in apropiere un afluent al raului Prahova, un minunat loc de joaca pentru copii, dupa care incepe padurea.

Despre Cazare
Chiar din incinta pensiunii, se vede Castelul Cantacuzino, care poate fi vizitat dupa o plimbare relaxanta de aproximativ 10 minute.
Pensiunea are de o capacitate de 28 locuri de cazare, in 11 camere duble, un apartament si 2 single-uri.
Fiecare camera dispune de balcon, baie proprie, sistem de climatizare, televizor LCD si internet.
La nivelul superior al pensiunii se afla o sala de conferinta, iar la demisol, se gasesc sauna, sala de fitness, sala de biliard si jacuzzi.
La parter, se afla restaurantul pensiunii, format din salon si terasa, cu o capacitate de 70 locuri.
Pensiunea dispune de parcare proprie si o mica gradina pentru relaxare.

Principalele Atractii Turistice
Biserica Domneasca
Zidita din piatra de cariera, Biserica Domneasca este o copie redusa a Manastirii Horezu. Prin arhitectura deosebita, dotarile interioare precum si vechimea sa, intra in randul monumentelor remarcabile ale statiunii.
Este o biserica ortodoxa construita in anul 1889. Ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, pictati in marime naturala, in pronaos. In forma de cruce cu doua turle de forme diferite, a fost ridicata de constructori italieni condusi de Pietro Dreossi.
Mobilierul este din stejar masiv, iar catapeteasma, considerata a fi cea mai frumoasa din Romania, a fost lucrata la Viena. Icoanele originale pastrate, sunt pictate de G. Tatarascu sau ucenicii sai. Pictura originala din altar are acelasi autor ca si la Manastirea Sinaia - Agnes Exner.

Varful Caraiman
Varful Caraiman are o altitudine de 2.025 m si este vizibil de pe creasta Pietrei Mari si de pe Valea Prahovei.
Este foarte usor de recunoscut datorita Crucii, care este asezata
pe unul dintre versantii sai.
In apropiere de Varful Caraiman se gaseste Cabana Caraiman - poarta de acces catre Platoul Bucegilor, dinspre Jepii Mici.

Sfinxul
Situat la o distanta de 10 minute de Cabana Babele, Marele Sfinx
din Bucegi, a fost fotografiat, se pare, pentru prima data, prin anul 1900, dar din fata, si nu din profil, asa cum apare in imaginile "uzuale".
A fost denumit astfel abia incepand cu anul 1936. Imaginea de sfinx a aparut in momentul in care stanca, azi inalta de 8 m, cu o latime de 12 m, a fost privita dintr-un anumit unghi, avand drept reper o axa ce porneste de la el catre Baba Vantoaselor, cum i se spune unei stanci din preajma.
Stanca cu infatisare de om, priveste spre cercul de precesie al echinoctiilor. Megalitul capata conturul cel mai limpede la 21 noiembrie, cand apune soarele.

Partia de schi Kalinderu
Partia Kalinderu este una dintre cele mai moderne partii din tara, situata la poalele Caraimanului.
Partia are doua variante de sosire: cea din stanga este recomandata incepatorilor, iar cea din dreapta, este alegerea iubitorilor de snowboard si a schiorilor cu experienta.
Accesul la partie se face usor, fiind situata la marginea orasului.
Punctul de sosire se afla la 1,1 km de statia CFR si DN1. Partia Kalinderu a fost omologata de Federatia Internationala de Schi, astfel putand organiza concursuri si gazdui schiorii de performanta.

Parcul National Bucegi
Masivul Bucegi ocupa un loc de frunte in lantul Carpatilor romanesti prin flora de rara bogatie si diversitate, care a atras inca de multa vreme numerosi cercetatori si iubitori ai naturii din tara si de peste hotare.
Lucrarile stiintifice elaborate de prestigiosi botanisti, la inceputul secolului trecut, au stat la baza primului act de constituire a unor rezervatii-monumente ale naturii.
Aceasta structura administrativa are o suprafata totala de 35.700 ha, din care rezervatiile integrale - 9.000 ha.
Din punct de vedere geologic Parcul Natural Bucegi cuprinde, in limitele sale, doua entitati structurale majore si anume: panza getica a Carpatilor Meridionali spre vest si zona flisului Carpatilor Orientali (panza de Ceahlau a Dacidelor si Externe) la est. Zona de contact a celor doua structuri este ascunsa sub aria de dezvoltare a conglomeratelor de Bucegi medii si superioare.

Facilitati generale
Facilitati camera
Cablu Tv
Incalzire Centrala
Tv in camera
Uscator Par
Camere cu balcon
© 2013 RezervariRomania.ro toate drepturile rezervate
Monitorizare website: www.RezervariRomania.ro
Cazare Busteni Cazare Prahova Cazare Bran Moeciu Cazare Masivul Piatra Craiului Cazare Muntii Bucegi Cazare Muntenia Cazare Valea Prahovei Cazare Valea Doftanei Cazare